Onze sponsors:

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Welkom in het muzikale domein van het 150-jarige koor

    foto: Margriet Fotografie  

► 150-jarig jubileumjaar 2020

We hebben het ons heel anders voorgesteld. Toonkunstkoor Heerenveen bestaat dit jaar 150 jaar. Er zijn grote plannen gemaakt: een voorjaarsconcert, najaar 2 concerten, extra activiteiten, extra publiciteit...  De 150 jaren Toonkunstkoor Heerenveen werden tot heden alleen onderbroken door de oorlogsjaren. Wie had kunnen bedenken dat 2020 zo'n onvoorstelbare onderbreking zou opleveren. 

Onder deze wel zeer bijzondere omstandigheden repeteren we het oratorium Paulus van Mendelssohn. Voorlopig zijn er geen gezamenlijke repetities. Met thuisstudie en virtuele hulpmiddelen hopen we ons voldoende te kunnen voorbereiden, waarbij we ervan uitgaan dat we vanaf augustus weer gezamenlijk kunnen repeteren. Het oratorium voeren we D.V. uit op 15 en 22 november 2020, de jubileumconcerten waarmee we ons 150-jarig bestaan vieren. We werken samen met de beroemde solisten Johannette Zomer en Maarten Koningsberger.


► Concert  Johannes Passion afgelast wegens COVID-19 virus

Helaas kon, op basis van overheidsinstructies, de uitvoering van de Johannes Passion op 29 maart niet door gaan.
Indien u toegangskaarten via deze website hebt besteld en betaald, wordt het aankoopbedrag op uw rekening teruggestort: u hoeft geen actie te ondernemen.
Kocht u de toegangskaart via een koorlid, dan krijgt u het aankoopbedrag via haar/hem terug.
Kaarten die via Boekhandel Overdiep gekocht zijn, kunt u, voorzien van uw naam en rekeningnummer, opsturen naar de penningmeester, Marktweg 52, 8451 CG Oudeschoot of inleveren bij een u bekend koorlid. De penningmeester stort het bedrag terug op uw rekening.

concert afgelast 


 


► Najaarsconcert 2019

Op 17 november 2019 gaven we voor een zeer goed gevulde Grote Zaal van Trinitas in Heerenveen ons najaarsconcert 2019. We voerden drie werken uit: het Stabat Mater van Joseph Rheinberger, Miroir de Peine van Hendrik Andriessen en Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms. Solisten waren Margreet Rietveld (sopraan) en Ben Brunt ( bariton). Bij het Stabat Mater was Fedde Tuinstra de organist. De reacties uit het publiek op het gehele concert waren zeer enthousiast. 


► 4 mei 2019: Oratorium 'Annelies', gebaseerd op het dagboek van Anne Frank

Delen uit Whitbourn's oratorium over Anne Frank voerden we uit als Herdenkingsconcert op 4 mei 2019 in Heerenveen in de RK-kerk, Crackstraat 1. De muziek werd afgewisseld met voordrachten uit haar Dagboek. De toehoorders kwamen zeer onder de indruk van dit aangrijpende concert. De stilte die het publiek na afloop staande in acht nam vormde een passend einde van een indrukwekkend concert.  
Whitbourn heeft in deze compositie op treffende wijze het drama rond de familie Frank weergegeven. Anne's filosofieën, onzekerheid en angst worden invoelbaar, evanals de dreiging van het naderend onheil. 
Koor, instrumentalisten en soliste stonden o.l.v. Pauli Yap. 

► 'Kerst met de familie Bach'

Ons decemberconcert 'Kerst met de familie Bach' is 16 december uitgevoerd in Trinitas. Ruim 400 bezoekers woonden de uitvoering bij van het Magnificat van C.Ph.E. Bach en de delen 4 en 6 uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Het concert werd begonnen met het Openingskoor van cantate 62 'Nun komm, der Heiden Heiland'.
Na afloop was er een geanimeerd samenzijn met bezoekers en uitvoerenden. Een genoeglijke jaarafsluiting volgde op een schitterend concert. 

concertopstelling in Trinitas, Heerenveen, 16 dec 2018 foto: Franke de Jong
bekijk hier meer foto's van het concert 
 


► Concert W.A. Mozart, mis in C

27 mei 2018 klonk ons voorjaarsconcert in Trinitas, met o.a. de Missa in C van W.A. Mozart. We kijken met veel voldoening terug op deze dag. Dank zijn we verschuldigd aan ons trouwe publiek, aan de vrijwilligers die mee zorgden voor een goed verloop, en aan de gastvrije medewerkers van Trinitas.
Hieronder een overzicht van het uitgevoerde repertoire. 

                                   


► 'Vrienden van Toonkunstkoor Heerenveen' 

Wilt u ons steunen?
Dat kan voor € 30,- of € 50,- per jaar.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar de vriendencommissie of te bellen met Sigrid Houtsma 06-42547899 of met Martzen Dijkstra 0513-622712.

Alles over 'Vriend' zijn vindt u op pag. 'Vrienden van Toonkunstkoor Heerenveen' 


► SponsorKliks

Help ons aan meer inkomsten zonder dat het u iets kost!

Links in de marge ziet u een button van SponsorKliks. Daarmee kunt u ons koor gratis sponsoren. Hoe? Door op de button te klikken verschijnt een ‘portal’, een overzicht met een enorme keus aan webwinkels, waaronder de grote bekende. Hier klikt u op het bedrijf van uw keuze en plaatst u uw bestelling.

Elke aankoop  levert nu het koor een commissie op, terwijl u dezelfde prijs betaalt, alsof u de webwinkel rechtstreeks bezoekt.

Doe hetzelfde als u een restaurant reserveert, een pizza bestelt, uw boodschappen wilt laten bezorgen, of een vakantie gaat boeken. Door via onze webpagina op de SponsorKliks-button te klikken kunt u terecht bij 4.500 webwinkels en restaurants waarbij elke bestelling of reservering de verenigingskas geld oplevert. Vraag ook aan familie en vrienden hun Sint- en Kerstaankopen via deze button te doen!

Zo is het sponsoren van Toonkunstkoor Heerenveen heel makkelijk geworden: gratis voor u, en lucratief voor het koor.

Help ons aan meer inkomsten zonder dat het u iets kost!

Bedankt namens Toonkunstkoor Heerenveen


► november 2017  2x  Requiem van Giuseppe Verdi

12 en 19 november voerden we het Requiem van Verdi uit, samen met de Oratorium Vereniging Bolsward. Geweldige concerten mmv het Promenadeorkest. Hieronder een aantal recensies en een beeld vanuit De Lawei.

Een prachtig toneelbeeld van de uitvoering op 12 november 2017 in De Lawei te Drachten. Ruim 700 bezoekers luisterden ademloos naar het 'gedoseerde drama'.


► Facebook

Bezoek de Facebooksite van Toonkunstkoor Heerenveen. Geef een like, word 'volger', plaats een bericht: zie facebooksite


► ledenpagina's

koorleden: log in en let op de Bestuursmededelingen en het Prikbord


 


Onze sponsors:

Login voor leden

Als lid van het Toonkunstkoor hebt u toegang tot het besloten deel van de website. U kunt hieronder inloggen met deze gegevens.