Roelien van Wageningen

"Je stem moet je zo kunnen ontwikkelen dat je makkelijker en met nog meer plezier kunt zingen. Iedereen kan zingen en op elke leeftijd is vooruitgang te boeken. Dat wil ik graag uitdragen en bewerkstelligen."
De sopraan Roelien van Wageningen is geboren in Ten Post in een muzikaal gezin. Al jong kreeg zij pianoles, maar op haar 18e koos zij voor een zangstudie. Het eerste jaar aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, en vervolgens bij Cora Canne Meijer aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Ze volgde masterclasses bij Bernard Kruysen en Miranda van Kralingen. Als soliste zong zij sopraanpartijen in oratoria en cantates, passies en requiems, opera en missen. Ze heeft recitals gegeven met liederen van barok tot hedendaags. Sinds enkele jaren zingt Roelien bij “Capella Frisiae” en vormt ze een duo met haar zus Harda van Wageningen. Zangles geeft zij momenteel o.a. op het Centrum voor Kunst & Cultuur te Haren. Haar eigen stem blijft ze scholen want: "...voor mij onmisbaar om mijn eigen lesgeven kritisch te blijven bekijken."

Onze sponsors:

Login voor leden

Als lid van het Toonkunstkoor hebt u toegang tot het besloten deel van de website. U kunt hieronder inloggen met deze gegevens.