Jeroen Helder begon zijn muzikale loopbaan op 6-jarige leeftijd met vioollessen en zingen in het kinderkoor van de stedelijke muziekschool Groningen. Op zijn 11e begon hij tevens pianolessen te volgen. Aan de conservatoria Utrecht en Zwolle voltooide hij de opleidingen piano, koordirectie en klassiek solozang.
Jeroen is verbonden aan het beroepsensemble Capella Frisiae. Daarnaast zingt hij regelmatig solo bij uitvoeringen door koren en ensembles, zoals bijvoorbeeld de Theresienmesse, The Crucifixion, The Messiah en vele Bach-cantates. Ook zong hij diverse rollen in operaproducties, zoals bijvoorbeeld de rol van prins in De ééntonige koning van Jorge Antunes en de rol van Menelaos in La belle Hélêne van Offenbach. Hij trad op met het Zenith ensemble en zong bij de twee jongste edities van het prestigieuze Zenith Festival in Den Haag. In het kader daarvan verzorgde hij ook een live-optreden op radio 4 vanuit Het Concertgebouw.
In 2012 zong hij in opdracht van het Prins Claus conservatorium de rol van Bill in A hand of bridge van Barber en was hij als solist onder andere te horen in Bach’s Johannes Passion met de Nederlandse Bach Academie en Concerto d’Amsterdam.

 

Onze sponsors:

Login voor leden

Als lid van het Toonkunstkoor hebt u toegang tot het besloten deel van de website. U kunt hieronder inloggen met deze gegevens.