Rianne Berendsen heeft zang gestudeerd, eerst aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Charles van Tassel en later aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen bij Wout Oosterkamp, Sasja Hunnego en Gerda van Zelm. In 2001 is ze in Groningen afgestudeerd.
Sindsdien is ze in Groningen blijven wonen en heeft daar ook haar werkgebied. Ze heeft een zanglespraktijk aan huis, geeft stemvorming aan koren (o.a. bij het COV in Groningen), maakt deel uit van 'Capella Frisiae' onder leiding van Hoite Pruiksma en last but not least is ze regelmatig te horen als solist, zoals bijvoorbeeld in de rol van moeder en heks in de opera 'Hänsel und Gretel' van E. Humperdinck, in het Magnificat van Vivaldi en in het requiem van Fauré.
Vers van de pers is zojuist haar eerste CD uitgekomen die ze samen met de gitarist Rob Nijboer heeft gemaakt. Het is een uitgave van VLS-records (nummer: VLC 0401) met als titel "Duo Azahar". De CD staat vol prachtige Spaanse en Argentijnse klassieke muziek voor zang en gitaar van de componisten: de Falla, Torroba, Rodrigo, Guastavino, Piazzolla en Brouwer.

Onze sponsors:

Login voor leden

Als lid van het Toonkunstkoor hebt u toegang tot het besloten deel van de website. U kunt hieronder inloggen met deze gegevens.