Toonkunstkoor Heerenveen
Sinds 1870

Ons volgende concert

 

 

website aankondiging

Zondag 8 december 2024, 

15.00 uur

Trinitas Heerenveen

Uitgevoerd wordt
John Rutter: Magnificat
Benjamin Britten: Saint Nicolas

Lauren Armishaw, sopraan
Stefan Kennedy, tenor
Kinderkoor Viva La Musica uit Meppel

Het Promenade Orkest

Muzikale leiding: Wolfgang Lange

 

Onze sponsors:

Sinds 15 mei 2024 is Wolfgang Lange dirigent van het Toonkunstkoor Heerenveen. Als vaste dirigent volgde hij Pauli Yap op die bijna 18 jaar dirigent van het Toonkunstkoor was geweest.

Wolfgang Lange studeerde hobo bij Han de Vries, Gerhard Turetschek (Wenen, cum laude) en Christian Schneider (Keulen, Konzertfach). Hij was freelance hoboïst in diverse binnen - en buitenlandse (kamer)orkesten en is medeoprichter van het Helios Ensemble. Hij studeerde koordirectie bij Barend Schuurman aan de Hogeschool voor Muziek te Rotterdam en vervolgde de opleiding aan de Hogeschool voor Muziek te Tilburg alwaar hij in 2003 zijn Master’s Degree behaalde. Hij volgde lessen orkestdirectie bij o.a. Julius Kalmar aan het Hans Swarowsky Instituut te Milaan en nam privélessen en volgde stages bij o.a. Timo Nuoranne in Helsinki, dirigent van het Fins Radio Kamerkoor.

Wolfgang is naast dirigent van het Toonkunstkoor Heerenveen ook dirigent van  Luna Kamerkoor (projectkoor, Utrecht), het Gelders Bach Collegium (Apeldoorn), Kamerkoor Mnemosyne (Nijmegen), het Noordelijk Bach Consort en Projectkoor Gelderland.

Met zijn koren bouwt hij door zeer gevarieerde programmering een uitgebreid repertoire op. Hij zorgt regelmatig voor verschillende Nederlandse premières zoals een eerste versie van Eric Whitacre’s I thank you God for most this amazing day, Joby Talbot’s meesterwerk Path of Miracles, Alec Roth’s fascinerende Earthrise en een eerste live uitvoering, sinds 1752, van de Matthäus-passion van Johann Heinrich Rolle en in 2019 de eerste uitvoering sinds 1747 van diens Lukas-passion.

Wolfgang was als koorlid verbonden aan het Bachkoor Holland en Oude Muziek Koor Arnhem o.l.v. Daniel Reuss. Als projectzanger was Wolfgang verbonden aan Studium Chorale en de Bach-Academie o.l.v. Philippe Herreweghe. Hij was leerling zang bij o.a. Ronald Klekamp, Geert Berghs, Robert Luts en Xenia Meijer. Zijn huidige zangdocent is Harry van Berne.