Toonkunstkoor Heerenveen
Sinds 1870

Volgende concert:

 • Kerstconcert 2023

  Kerstconcert 2023

  zondag 17 december 2023 15:00 -18:00


  Messiah (HWV 56), G.F. Handel

  Sopraan: Wendy Robol
  Alt: Netty Otter
  Tenor: Falco van Loon
  Bas: Henk Neven

  Orkest: Barokorkest Eik en Linde

  Muzikale leiding: Pauli Yap

Onze sponsors:

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Kleurige koorfotoToonkunstkoor Heerenveen bestond in 2020 150 jaar. Er zijn grote plannen gemaakt: twee concerten, uitgifte en presentatie van het 150 jaar Toonkunstkoor Heerenveen Jubileumboek, masterclasses, extra publiciteit...  De 150 jaren Toonkunstkoor Heerenveen werden tot heden alleen onderbroken door de oorlogsjaren. Wie had kunnen bedenken dat 2020 en ook 2021 zo'n onvoorstelbare onderbreking zouden opleveren. In de coronatijd ploeterden we met thuisstudie en virtuele hulpmiddelen om ons de muziek eigen te maken. Maar het koor is 'op de been' gebleven!

De jubileum-activiteiten zijn verschoven naar 2022 met de Johannes Passion (inmiddels uitgevoerd op 27 maart) en het Oratorium 'Paulus' op 20 november. Aan de uitvoering van 'Paulus' werken mee de beroemde solisten Johannette Zomer (sopraan), Frans Fiselier (bas) en Falco van Loon (tenor) en het Promenade Orkest.

De concerten staan onder leiding van Pauli Yap. Plaats: Trinitas, Heerenveen. 
Vooraf geeft Rudolf Nammensma een lezing over het oratorium en de componist. Aanvang 13.30 uur. De toegang is vrij, maar aanmelden is verplicht (ivm. bezoekersmaximum) op secretaris@toonkunstkoorheerenveen.nl