Toonkunstkoor Heerenveen
Sinds 1870

Ons volgende concert

Annelies

Zaterdag 4 mei 2024, 20.45 uur

RK kerk Heerenveen

Uitgevoerd wordt
het Oratorium Annelies
van James Whitbourn

 

Onze sponsors:

Pauli Yap was onze dirigent van december 2005 tot december 2023. Ze is 18 jaar onze dirigent geweest. Wij zijn haar zeer dankbaar voor alles wat ze voor het Toonkunstkoor Heerenveen heeft betekend.

Pauli Yap studeerde piano aan het Arnhems Conservatorium bij Jacques Hendriks. Zij rondde deze studie cum laude af en vervolgde haar pianostudie bij Willem Brons aan het Sweelinck Conservatorium van Amster­dam. In diezelfde tijd studeerde zij koor- en orkestdi­rectie aan de conservatoria van Tilburg, Zwolle en Amsterdam bij o.a. Daniel Reuss. 

Pauli is dirigente van Toonkunstkoor Heerenveen en Oratorium Vereniging Bolsward. Zij dirigeerde 20 jaar het Warnser Bach Ensemble (gespecialiseerd in barok­muziek) en ook Lyts Vocaal, lt Kryst Kollektyf en de projectkoren van podium frysKlassiek stonden onder haar leiding. 

Sinds 2006 is Pauli Yap dirigente van Toonkunstkoor Heerenveen. Het koor gaf onder haar leiding sedert­dien een aantal succesvolle concerten met o.a. Mis in c-mol en Requiem van Mozart, Johannes Passion en Weihnachtsoratorium van Bach, Nelson Mis van Haydn, Requiem van Fauré, Jephta en Messiah van Handel, Requiem van Verdi, Le Roi David van Honegger, Ein deutsches Requiem van Brahms, Psalm 42 van Mendelssohn. 

Naast het dirigeren treedt Pauli op als pianiste en heeft ze als docente een eigen pianolespraktijk.

Het laatste concert van Pauli met het Toonkunstkoor Heerenveen was de Messiah op 17 december 2023. Het koor heeft feestelijk van Pauli afscheid genomen op donderdag 21 december 2023.